Biografi

Kari Gjærum er en av Norges mest erfarne sangere og artister, og var en av landets mest brukte korister. Hun er utdannet sanger og sangpedagog fra Østlandets Musikk-konservatorium og ved Statens Operaskole og har vært profesjonell artist siden 1979 .

Kari debuterte som korist i Melodi Grand Prix i 1979, og har vært med som korist i hele 11 Norske finaler og 5 internasjonale finaler. Hun var blant annet med da Bobbysocks vant i Göteborg i 1985. Hun har medvirket i nærmere 400 NRK-produksjoner, blant annet med eget portrettprogram på NRK, «Vær så god neste!» i 1981. Hun var selv deltaker i Melodi Grand Prix i 1989 med sangen «Barneøyne» sammen med Jannecke Øinæs.

Kari har også bred erfaring som show- og musikalartist. Hun har blant annet hatt hovedrolle i Carte Blanche-forestillingen «Jazzle Dazzle» på Victoria Teater i 1985, og i barnemusikalen «Alexsander» på Chateu Neuf i 1986. Kari medvirket også i La Cage Aux Folles på Chateu Neuf i 1987 hvor Rolv Wesenlund og Sven-Bertil Taube hadde hovedrollene. I 1988 spilte Kari rollen som Fantine i norgespremieren på «Les Miserables» på Det Norske Teatret. Hun har også medvirket i show og på konserter med kjente artister som Wenche Myhre og Vazelina Bilopphøggers.

Kari har deltatt som korist og vokalist på en rekke plateinnspillinger, og var med i jentegruppen «Chico-Chac» som i 1986 ga ut et album med samme navn. Foruten Kari, besto gruppen av danske Marianne Van Toornburg og Lupe Moe.

I 1984 mottok Kari Gammleng-prisen i klassen studio.

Kari er fortsatt aktiv som sangartist, og var høsten 2019 en av deltakerne i «Stjernekamp» på NRK.